Sari la conținut
Caută în
  • Mai multe opțiuni...
Găsește rezultate care conțin...
Găsește rezultate în...
  • Sugestiile noastre

    • Ciorba de fasole cu ciolan afumat
      Se pune fasolea la înmuiat și se lasă peste noapte.
      Într-o oală se pune fasolea înmuiată cu apă și o vom lăsa să fiarbă pentru 10 minute. După cele 10 minute aruncăm apa în care a fiert fasolea și vom pune altă apă pe care vom lăsa din nou la fiert pentru încă 10 minute.
      Se repetă această operație. Apoi aruncăm cea de a 3-a apă și vom pune fasolea la fiert cu legumele și carnea.
      Scoatem carnea și legumele după ce au fiert și le vom tăia pentru a fi băgate din nou în ciorbă. Nu vom pune înapoi ceapa și cozile de țelina.
      Ne vom ocupa de rântaș. Punem ulei într-o tigaie după care punem o lingură de făină. Amestecăm și punem ceapa.
      Condimentăm cu sare și lăsăm ceapa să se călească pentru o jumătate de minut la foc mediu.
      În acest timp amestecăm continuu după care punem ardeiul iute și boiaua (asta este pentru a oferi o culoare plăcută ciorbei).
      Se adaugă bulionul și se amestecă. Se stinge rântașul cu puțină zeamă din ciorbă.
      Se lasă rântașul să fiarbă aproximativ 5 minute după care se va adăuga în ciorbă.
      Lăsăm ciorba să fiarbă pentru 5 minute după care vom stinge focul.
      Adăugăm tarhonul în oțet și pătrunjel după care ciorba de fasole cu ciolan afumat se poate servi.
      • 0 răspunsuri
    • Prajitura cu crema de lamaie si bucati de ananas
      Blatul:
      Mixam galbenusurile spuma cu zaharul.
      Adaugam laptele, esenta, apoi cacaoa, praful de copt si faina.
      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari de jos in sus.
      Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam compozitia.
      Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.
      Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
      Crema:
      Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul, punem putin lapte, apoi amidonul, semintele de la pastaia de vanilie si amestecam bine, pana amidonul este dizolvat complet.
      Adaugam restul de lapte, amestecam bine, rasturnam amestecul intr-un vas cu fundul mai gros.
      Il punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu, pana se ingroasa crema ca o budinca.
      O luam de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie.
      Cand este calduta, adaugam untul moale, mixam usor.
      La final incorporam coaja si zeama de lamaie.
      Desprindem blatul rece de pe hartia de copt, il punem cu fata in jos.
      Punem crema peste blat, o nivelam.
      Dam prajitura la rece pentru 3-4 ore.
      Dupa acest timp, o scoatem si o portionam.
      Punem pe fiecare prajitura bucati de ananas, frunzulite de menta si cate jumatate de biscuite.
      Sa aveti pofta!
      • 0 răspunsuri
    • 1. Se spală bine burta în câteva ape şi apoi se pune la fiert împreună cu rasolul de vită. Când începe să facă spumă, se curăţă cu spumiera. După ce s-a limpezit zeama, oala se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. Ciorba de burtă este indicat să fiarbă la foc mic, ca să nu scadă.
      2. Între timp, se curăţă zarzavaturile, se spală şi se adaugă în ciorbă, împreună cu câteva boabe de piper şi sare.
      3. Separat, se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Apoi se bat ouăle bine, se amestecă cu sare şi piper măcinat și cu crema de usturoi.
      4. După ce au fiert burta şi rasolul de vită, se scot din oală împreună cu legumele şi se lasă să se răcorească. Se opreşte un morcov pentru ornat, iar burta şi carnea de pe rasol se taie fâşii subţiri. Se pun în ciorbă şi se mai lasă să clocotească 5 minute.
      5. Focul se opreşte şi se toarnă compoziţia de ouă şi smântână, amestecându-se ca să nu se formeze cocoloaşe. Se adaugă oţet şi ciorba de burtă cu smântână se ornează cu morcovi şi pătrunjel.
      • 0 răspunsuri
    • Piersici umplute cu crema
      Mixam ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa si zaharul este topit. Adaugam uleiul si esenta de portocale. Adaugam faina si praful de copt si incepem sa framantam. Cantitatea de faina poate fi variabila, asadar nu puneti toata cantitatea de faina o data ci o adaugat progresiv. Cand aluatul nu se mai lipseste de maini si are consistenta de plastelina este gata.
       

      Modelam bilute, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand putin spatiuintre ele pentru ca vor creste la copt. Apasam putin cu degetul deasupra fiecarei bilute de aluat. Mare atentie cand modelati bilutele, eu nu am insistat suficient, m-am grabit si unele dintre ele au crapat putin deeasupra la copt. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru circa 15-20 minute. Trebuie sa fie rumenite doar usor pe fund, daca le coaceti prea mult se vor intari si nu le veti putea scobi pentru ca se vor sfarama.

       

      Imediat ce le scoatem in cuptor, cat sunt calde inca, le scobim pe fund cu ajutorul unui cutitas.

       

       

       

       

      Razatura care ne ramane nu o aruncam, o lasam deoparte pentru ca oo vom folosi la crema.

       

       

       

       

      Pregatim apoi crema.  Frecam untul moale cu zaharul pudra, Adaugam cacao, gemul de caise si esenta de rom. Omogenizam apoi adaugam razatura de fursecuri. Eu am maruntit cu degetele bucatile care au ramas mai mari. Omogenizam compozitia.

       

       

       

      Umplem cojile piersicilor si le lipim doua cate doua. Le dam la frigider pentru o ora ca sa se intareasca crema.

       

       

       

       

      Punem cate 100 ml lapte in doua castronele. In unul adaugam colorant alimentar portocaliu iar in celalalt galben. Pe o farfuriuta punem zaharul tos. Trecem piersicile prin colorantul galben pe jumatate, iar cealalta jumatate prin colorantul portocaliu. Le tavalim imediat prin zaharul tos si le asezam pe un platou.

       

       

      Dam la  frigider pentru cel putin doua trei ore, de preferat peste noapte. Le asezam pe un platou si le decoram cu frunzulite de mandarine.

       
      • 0 răspunsuri
    • Reteta de clatite este indispensabila in orice bucatarie si pentru oricine. Tuturor ne plac clatitele, sunt extrem de usor de facut, foarte versatile si nu in ultimul rand delicioase. Pentru mine, reteta de clatite ma aduce tot timpul cu gandul la copilarie. Prima data am mancat clatite, facute de strabunica mea, o femeie extraordinara si o foarte buna gospodina. Eu am crescut cu bunicii, iar strabunica mea locuia extrem de aproape. Imi aduc aminte cu drag de toate retetele pe care ni le pregatea si parca as da orice s-o mai vad macar o data.

      Strabunica mea facea clatite «dupa ochi », nu avea o reteta de clatite, ci punea toate ingredientele si le amesteca pana ce obtinea consistenta potrivita. Punea uneori lapte, uneori apa, dupa cum avea. Uneori le facea mai groase, alteori mai subtiri, insa erau delicioase de fiecare data.Ca umplutura se folosea « chiselita » un fel de gem de prune sau de corcoduse in care nu se punea zahar, sau se punea foarte putin, si unde fructele se puneau cu tot cu samburi.

      Clatite pas cu pas, cum obtinem consistenta perfecta?

      Aceasta chiselita era absolut delicioasa pusa in clatite. Strabunica mea o fierbea la foc de lemne, aproape o zi intreaga, asa ca devenea dulce si avea un usor gust de fum. Era absolut minunata.Dar sa revenim la reteta. Aceasta este incercata de mine, si potrivita astfel incat sa aiba consistenta potrivita. Am ales sa adaug si putina apa minerala in compozitie, pentru a face clatitele mai pufoase si am adaugat si putin unt, pentru gust dar si pentru textura.

      Aceasta reteta se face cu multe oua. Asa este reteta clasica frantuzeasca. Clatitele romanesti au de obicei 1-2 oua si multa faina. Din toata compozitia obtineti 20 de clatite, deci nu sunt prea multe oua. Urmand reteta mea, clatitele ies subtiri, fragede si nu se intaresc. Eu prefer clatitele mai subtiri, asa ca am facut o compozitia mai lichida, insa puteti sa mai adaugati faina, daca doriti. Eu va recomand totusi sa incercati reteta mea asa cum este, sunt convinsa ca va fi pe placul vostru. Pentru umplutura, puteti pune ce vreti voi: dulceata, gem, crema de ciocolata, branza cu stafide.
      • 0 răspunsuri
  1. Gastronomie

    Rețete preferate

    0 postări

    Preferințe și gusturi...


    Nu sunt încă postări aici

    Rețete în imagini

    0 postări

    Prezintă-ne realizările tale (cu imagini)...


    Nu sunt încă postări aici

    Rețete video

    0 postări

    Prezintă-ne realizările tale (filmate)...


    Nu sunt încă postări aici

    Pentru mămici

    0 postări

    Alimentație ideală pentru copii...


    Nu sunt încă postări aici

    Ușor de gătit

    0 postări

    Cele mai simple rețete...


    Nu sunt încă postări aici

    Bucătăria vegană

    0 postări

    Pentru vegetarieni...


    Nu sunt încă postări aici

  2. Sănătate și Stil de Viață

    Diete

    0 postări

    Totul despre o viață mai sănătoasă...


    Nu sunt încă postări aici

    Despre îmbunătățirea vieții...


    Nu sunt încă postări aici

    Sfaturi utile

    0 postări

    Când ști că poți ajuta...


    Nu sunt încă postări aici

    Mișcarea aduce sănătate!


    Nu sunt încă postări aici

    Sănătate

    0 postări

    Ce facem pentru o viață mai sănătoasă?


    Nu sunt încă postări aici

    Unde ne petrecem timpul liber...


    Nu sunt încă postări aici

  3. Diverse

    Vezi rețetele disponibile...


    34 vizite la acest link

    Dacă doriți îmbunătățiri...


    Nu sunt încă postări aici

    Bun Venit!

    1 post

    Să ne cunoaștem, zic...

    Discuții libere

    0 postări

    Pentru subiecte non-culinare...


    Nu sunt încă postări aici

    Despre restaurante

    0 postări

    Experiențe plăcute sau neplăcute...


    Nu sunt încă postări aici

    Produse autohtone

    0 postări

    Fascinat(ă) de produsele "Bio"...


    Nu sunt încă postări aici

  • Cine e conectat?   0 Membri, 0 Anonim, 1 Vizitator Vezi listă completă

    Nu sunt utilizatori înregistrați conectați acum

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Prin utilizarea acestui site, sunteți de acord cu Termeni de Utilizare și Politică Intimitate.
Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.